Vihreät digipalvelut

Matkalla kohti parempaa energiatehokkuutta ja kevyempiä, merkityksellisempiä ja vähempipäästöisiä palveluita.

Ohjelmistoyrityksenä kannamme vastuuta siitä, että tuottamamme palvelut ovat ystävällisiä myös planeetallemme. ICT-alan hiilijalanjälki on tänä päivänä eri arvioiden mukaan noin 2–5 prosenttia maailman kaikista kasvihuonepäästöistä. Määrä on suuri ja se ylittää esimerkiksi globaalin lentoliikenteen päästöt. Me voimme kuitenkin omalta osaltamme vaikuttaa sen pienentämiseen.

Ympäristöystävällisten verkkosivustojen tai mobiilisovellusten rakentaminen ei ole vaikea tai kallis ponnistus, vaan hyvä lopputulos syntyy osaavissa käsissä tehokkaasti suunnittelun, toteutuksen, sisällöntuotannon ja hostauksen yhteispelinä. Digipalveluiden ympäristökuorman vähentämiseen on monia keinoja, joten voimme pyrkiä keveyteen ja energiatehokkuuteen kunkin asiakkaan tilanteeseen sopivilla lähestymistavoilla. Ja mikä parasta – ympäristöystävällisyys kulkee verkkosivustoilla ja mobiilisovelluksissa useimmiten myös käsi kädessä käytettävyyden ja hakukoneoptimoinnin kanssa, sillä energiatehokkuuden myötä nopeus ja sisällön tarkoituksenmukaisuus korostuvat.

Katso webinaaritallenne

Pohditko miten voisit ottaa ympäristönäkökulmat osaksi digikehitystä? Katso webinaaritallenteemme niin tiedät!

Lue lisää ja katso tallenne

Miten sen teemme?

Strateginen lähestymistapa

Vihreät digipalvelut ovat keskeinen osa strategiaamme ja suhtaudumme energiatehokkuuden kehittämiseen tavoitteellisesti. Sisäinen ohjeistus ohjaa jokapäiväistä työtämme suunnittelusta kehitystyöhön ja kehitystyöstä ylläpitoon asti ja Green Sustainable web -työryhmämme tutkii, seuraa tavoitteita, sekä huolehtii koko osaajajoukkomme koulutuksesta.

Tekninen innovointi

Nykyisiä verkkopalveluratkaisujamme kehitetään jatkuvasti paremmiksi ja asiantuntijamme tarttuvat uusissa projekteissa innokkaasti uusiin ratkaisuihin, joiden avulla mobiilisovelluksia tai verkkopalveluita voidaan toteuttaa aina aiempaa energiatehokkaammin.

Muotoilu ja mahdollisuuksien tunnistaminen

Kaikessa ei ole suinkaan kyse pelkästä koodista, vaan ympäristöystävällinen digipalvelu lähtee liikkeelle hyvästä suunnittelusta ja liiketoimintamahdollisuuksien kirkastamisesta. Osaavilla suunnittelijoillamme on siihen välineet.

Ympäristöystävällinen hosting

Kaikki uudet verkkopalvelumme hostataan kotimaisella tuulivoimalla Googlen palvelinkeskuksessa Haminassa, joka on eräs yhtiön lippulaivoista matkalla kohti sen hiilineutraalia toimintaa vuoteen 2030 mennessä.

Miten voimme auttaa teitä

Ratkaisumme kestävämmän digitaalisen maailman rakentamiseen.

  Ilmastoretro-työpajapaketti

  Pohditko, miten voisit tehdä mobiilisovelluksestasi tai verkkopalvelustasi ympäristöystävällisemmän? Ei huolta - et tarvitse valmista suunnitelmaa alkuun pääsemiseksi, sillä työpajapakettimme avulla selvitämme, millainen on palvelusi nykytila ja millaiset ratkaisut parantavat sen energiatehokkuutta. Koska se mikä sopii yhdelle ei aina sovi toiselle, sekä työpajapaketti että sen tuloksena saatavat ratkaisut räätälöidään sinun digipalvelusi tarpeiden mukaisesti.

  Energiatehokas ja optimoitu koodi

  Verkkopalveluiden ja mobiilisovellusten hiilijalanjälkeä on mahdollista pienentää muun muassa hyödyntämällä välimuistia tehokkaasti, optimoimalla tietokantakyselyitä, välttämättä raskaita skriptiajoja ja valikoimalla koodiarkkitehtuurisesti oikeat työkalut oikeaan tehtävään. Kun hankit sivuston tai sovelluksen meiltä, sen koodi on aina mahdollisimman keveäksi optimoitua, jolloin lopputuote toimii tehokkaasti niin ympäristön kuin loppukäyttäjänsäkin kannalta.

  Kuvaoptimointi

  Verkossa esillä olevilla kuvilla on suuri vaikutus sivuston ympäristöystävällisyyteen. Kuinka suuri vaikutus on - se riippuu kuvien määrästä, koosta ja käytetyistä tiedostomuodoista. Jotta energiatehokas kuvien käyttö sisällöntuotannossa olisi mahdollisimman helppoa ja vaivatonta, tarjoamme avuksi Wordpress-lisäosan, joka pitää huolen, että kuvat verkkosivuillasi ovat aina optimaalisessa formaatissa ilman ylimääräistä käsityötä.

Haluatko kuulla lisää?

Jätä meille yhteystietosi, niin jutellaan lisää energiatehokkaammista digitaalisista palveluista!

"*" näyttää pakolliset kentät

Tietosuojaseloste*

Lue lisää aiheesta