Palvelumuotoilu

Muotoilun avulla löydämme ratkaisut, jotka palvelevat loppukäyttäjiäsi ja täyttävät liiketoimintasi tarpeet.

Loistavan käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi huolellinen suunnittelu on tärkeä osa kehitysprojekteja. Meiltä löydät osaamista erilaisiin digiprojektin suunnittelutarpeisiin palvelumuotoilusta käyttäjätutkimukseen ja UX-suunnittelusta tuotteen ilmeen visuaaliseen viimeistelyyn asti. Suunnittelun ammattilaisemme auttavat yritystäsi tuomaan sinut palvelumuotoilun menetelmien avulla lähemmäs asiakkaitasi ja sidosryhmiäsi, sekä johtamaan projektejasi ketterästi. Kuten projektin kulku muutenkin, myös suunnittelun sisältö räätälöidään tilanteesi ja tarpeidesi mukaisesti.

Juttele myyntibotin kanssa

Oletko kiinnostunut kuulemaan miten voimme olla avuksi palvelumuotoilun saralla? Juttele bottimme kanssa niin selvitetään kuinka voisimme kehittää juuri teidän digitaalista liiketoimintaanne!

Palvelumuotoilu osana ohjelmistoprojektia

Ohjelmistoprojekti aloitetaan tyypillisesti palvelumuotoiluosiolla, jossa selvitetään liiketoiminnan tärkeimmät toiveet, kuullaan käyttäjien tarpeet ja tuodaan ne yhdessä ratkaisun keskiöön jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Palvelumuotoiluosio koostuu tarpeen mukaan strategisesta muotoilusta, liiketoiminnan tavoitteiden kirkastamisesta, konseptoinnista, prototyyppien suunnittelusta, käytettävyyden testaamisesta sekä kyselytutkimuksista.

Palvelumuotoilun avulla saat vastauksen muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitkä ovat merkittävimmät käyttäjäryhmäni ja mitä he kaipaavat palvelultani?
  • Minkä loppukäyttäjän ongelman palveluni ratkaisee?
  • Mikä on palveluni arvolupaus?
  • Mitä minun kannattaa priorisoida palveluni kehityksessä?

Palvelumuotoiluun panostaminen kannattaa, sillä loppukäyttäjien tarpeiden kuuleminen lisää asiakastyytyväisyyttä. Huolellisesti toteutettu palvelumuotoilu säästää myös rahaa – kun sidosryhmien ja käyttäjien ääni on huomioitu, palvelu täyttää aidon käyttäjätarpeen, on kiinnostava, helppo löytää ja miellyttävä käyttää. Hyvin suunniteltu palvelu osuu kerrasta tavoitteeseensa, jolloin vältytään myöhemmin hintavilta korjauksilta.

Käyttökokemus kohdilleen UX-suunnittelun avulla

Käyttökokemus, eli UX (User Experience) yhdistää kokemuksellisuuden käyttäytymiseen ja ihmisen peruspsykologisiin prosesseihin. UX-suunnittelun avulla huolehdimme, että käyttäjän ääni on kuuluvissa ja tarpeet huomioitu läpi palvelun kehityskaaren. Suunnittelijamme ovat isossa määrin käytettävyyden erikoisasiantuntijoita ja kouluttautuneita ihmisten ja koneiden välisen vuorovaikutuksen ymmärtämisen saralle. Verkkopalvelun hyvä käytettävyys ja mielekäs käyttökokemus ovat yrityksesi tärkeitä digitaalisia käyntikortteja!

Visuaalinen suunnittelu brändisi vahvistajana

Palvelun viimeistelee tyylikäs ja selkeä visuaalinen ulkoasu, joka tukee yrityksen brändiä ja viestinnällistä strategiaa. Visuaalinen suunnittelu on tärkeä osa kaikkea perussuunnittelutyötämme, mutta meiltä löydät myös erikoisasiantuntijoita, joilta luonnistuu perinteinen graafinen suunnittelu, typografiasuunnittelu, design-systeemien kehitys, visuaaliset ohjeistukset, infografiikat ja jopa kuvitukset. Erityisen tärkeänä pidämme sitä, että visuaalinen suunnittelu, käytettävyys, saavutettavuus ja sivuston toiminnallisuudet kulkevat käsi kädessä toisiaan tukien.

Tarve palvelumuotoilu-osaamiselle?

Laita meille viestiä niin olemme sinuun päin yhteyksissä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Tietosuojaseloste*