Uutiset

Hion yhteistyöhön Grand Onen kanssa

Hion

Olemme mukana Grand Onen uuden Ekologisin verkkopalvelu -kategorian lanseerauksessa.

Grand One julkaisi marraskuun lopulla tulevan vuoden kilpailun kategoriat, joista uusin korostaa ekologisten verkkopalveluiden merkitystä. Hion toimii yhteistyökumppanina Ekologisin verkkopalvelu -kategoriassa, ja vihreiden digipalveluiden asiantuntijamme, Lead Designer Tea Dickman toimii yhtenä kategorian tuomareista. 

“Olen otettu kunniasta saada olla mukana tekemässä kestävämpää digitaalista maailmaa ja päästä katsomaan miten ekologisuus on otettu laatuvaatimuksena huomioon palveluiden kehityksessä."

–Tea Dickman, Lead Designer, Hion.

Kategoriaan voi ilmoittaa verkkopalveluita, joissa on kiinnitetty erityistä huomioita palvelun energiatehokkuuteen ja palvelun aiheuttamaan hiilijalanjälkeen. Grand Onen tuottaja Jani Järvinen summaa: ”Digipalveluiden aiheuttama hiilijalanjälki on ollut vielä liian vähän tapetilla. Monilla on edelleen uskomus, että digitaaliset palvelut eivät juurikaan aiheuta päästöjä, mutta internetin aiheuttamat päästöt ovat jo samaa luokkaa lentoliikenteen kanssa ja kasvavat nopeasti.”

"Haluamme Grand Onessa nostaa aihetta esiin, kannustaa alaa kehittämään kestävämpiä digipalveluita ja palkita töitä, joissa on panostettu energiatehokkuuteeen niin suunnittelussa kuin teknisessä toteutuksessa.”

–Jani Järvinen, tuottaja, Grand One.

Työn esittelysivulla on siis hyvä nostaa esiin prosessia ja toimenpiteitä, joilla palvelun ympäristöystävällisyyttä on saatu parannettua. Nämä voivat liittyä esimerkiksi palvelun tekniseen arkkitehtuuriin, koodin optimointiin, suunnitteluratkaisuihin, käyttäjäpolkuihin, sisältöjen optimointiin, integraatioratkaisuihin, bottiliikenteen rajoituksiin, välimuistitusratkaisuihin sekä hostingpalveluihin liittyviin valintoihin.

Arvioinnissa kiinnitetään huomiota siihen kuinka tehokkaasti eri keinoja on hyödynnetty ja onko lopputulos onnistunut myös palvelun liiketoiminnalisten ja viestinnällisten tavoitteiden näkökulmasta. 

Ilmoita työsi mukaan kilpailuun 17.01.2024 mennessä osoitteessa www.grandone.fi.

Lue lisää Digipalveluiden ympäristövastuusta Hionilla.