Kulttuuri

Yrityskulttuurimme on tukirankana kunnianhimoisen kasvumme matkalla

Hion

17.2.2022 kerroimme iloisia ja jännittäviä uutisia siitä, että Saari Partners osti Geniemin osake-enemmistön. Tässä blogitekstissa kurkistamme hieman siihen, mitä tämän jälkeen on tapahtunut, ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Lisäksi kerromme, miten aiomme päästä asettamiimme tavoitteisiin tinkimättä korkeasta asiakas- ja työntekijätyytyväisyydestä yrityskulttuurin ja tavoitekulttuurin näkökulmasta.

Muutosten huhtikuu toi mukanaan uudet tavoitteet

Huhtikuussa 2022 saimme kaksi uutta geniemiläistä, Janne Tuominiemen ja Ville Särmälän. Ville aloitti Geniemin uutena toimitusjohtajana ja Janne vastaa Geniemin strategiasta sekä liiketoiminnan kehityksestä. Uuden omistajan ja johdon myötä Geniem on matkalla kohti kasvua.

Tavoitteemme ovat kunnianhimoiset. Geniemin tavoitteena on vuonna 2026 olla yli 300 huippuosaajan organisaatio.

Meille on ensiarvoisen tärkeää säilyttää nykyisen yrityskulttuurimme vahvuudet ja voimavarat, kun matkaamme kohti kasvutavoitteitamme. Yrityskulttuuriamme on luonnehdittu hyvin välittömäksi, avoimeksi, matalahierarkiseksi, työntekijöitä kunnioittavaksi ja osallistavaksi. Näistä arvoista haluamme pitää kiinni jatkossakin.

Matka kohti tavoitekulttuuria aloitettiin Geniemillä jo ennen kevään isoja uutisia. Onneksemme tavoitekulttuurimme tukee myös uusia tavoitteitamme ja antaa työkaluja yrityskulttuurimme kehittämiseen jatkossakin. Tavoitekulttuurimme myös osaltaan tukee Geniemin kunnianhimoista kasvua.

Tämän blogitekstin alaotsikot ovat Geniemille määritellyt tavoitekulttuurin osa-alueet, joiden alle olemme avanneet lisää tietoa siitä kuinka onnistumme saavuttamaan tavoitekulttuurimme ja uudet tavoitteemme.

Meillä on avoin ja aktiivinen keskustelukulttuuri, joka kuuluu jokaisen geniemiläisen arkeen. Niin työyhteisön kuin asiakkaiden suuntaan.

Johtamiskulttuurimme on avointa ja vahvasti henkilöstöä osallistavaa. “Uuden” johtamiskulttuurimme tavoitteena on helpottaa, selkeyttää ja antaa vapauksia kunkin asiantuntijan työhön. Sen tavoitteena on myös luoda mahdollisuuksia innovoinnille ja toisaalta myös selkeyttää arkea. Päätöksenteon tukena pyrimme luottamaan dataan, joka mahdollistaa entistä läpinäkyvämmän keskustelu- ja päätöksentekokulttuurin.

Avoin ja aktiivinen keskustelukulttuurimme tukee vahvaa yhteishenkiä ja luottamusta niin työkavereihin kuin tiimiin sekä myös koko yritykseen. Tämä taas mahdollistaa tiivimpää yhteistyötä, joka ylläpitää motivaatiota ja innostuneisuutta.

Olemme ottaneet käyttöön uusia hybiridityötä tukevia toimintamalleja, jotka tukevat avointa ja aktiivista keskustelukulttuuriamme. Näistä esimerkkinä ovat koodikahvit, designkahvit ja MaTo -päivät. MaTo -päivät ovat päiviä, jolloin kannustamme geniemiläisiä tulemaan toimistolle.

Uskallamme ottaa rohkeasti vastuuta ja meillä on turvallista tehdä virheitä.

Yhteisöohjautuvuus ja matala hierarkia ovat yhteisömme perusedellytys. Matkalla kohti uusia tavoitteita tulemme entistä enemmän panostamaan ja varmistamaan sen, että kaikki geniemiläiset onnistuvat työssään, niin yksilönä kuin osana tiimiä – ilman, että niskassa tuntuu työkaverin tai toimarin hönkäily.

Osana uutta strategiatyötämme työnkuvat ja vastuut tulevat kirkastumaan. Vastuun ottaminen on määritelty tärkeäksi osaksi yrityskulttuuriamme siksi, että sitä vahvistamalla liiketoimintamme on ennustettavampaa ja sujuvampaa. Lisäksi vastuunotto takaa, että asiakastyöt valmistuvat aikataulussa. Vastuunottaminen näkyy arjessamme myös työntekijöiden proaktiivisuutena niin asiakkaiden kun työyhteisön suuntaan.

Uskomme, että aina on olemassa ratkaisu. Löydämme sen positiivisella asenteella.

Ratkaisuja ei löydetä kuormittamalla ihmisiä. Siksi panostammekin jatkossa entistä enemmän ennakoivaan rekrytointiin. Näin varmistamme sen, että työn tekeminen on mieluisaa ja painetta arjessa ei synny liikaa. Tämä tulee osaltaan helpottamaan myös projektien resursointia. Kasvun mahdollistamiseen tulemme pohtimaan myös uusia liiketoiminnan osa-alueita ja hyvän alihankintaverkoston muodostamista. Haluamme tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua, laajentaa liiketoimintaamme mutta ei siten, että se revitään geniemiläisten selkänahasta.

Työyhteisön positiivinen asenne kantaa pitkälle. Toki on aikoja jolloin työn tekeminen ei ole ruusuilla tanssimista, mutta meillä ei siltikään vellota haasteissa, vaan niihin tartutaan hanakasti toisiamme kuunnellen ja tukien. Tämä pätee myös asiakkaiden suuntaan.

Työkulttuurimme antaa entistä enemmän tilaa luoville ratkaisuille, jotka tuovat merkitystä työntekijöillemme ja lopulta lisäarvoa asiakkaillemme.

Uudet teknologiat, innovaatiot ja palvelut ovat liiketoimintamme kehityksen keskiössä. Uskomme, että uteliaisuus uuteen on kasvavan busineksen moottori! Onnistunut business-strategia, jota olemme lähteneet nyt luomaan, pyrkii ruokkimaan innovaatioita pitäen riskit kurissa.

Innovatiivisuutta ruokkimalla kasvatamme ylpeyttä omaan työhön ja sitoutamme henkilöstöä. Innovatiiviset ja luovat ratkaisut luovat myös lisäarvoa asiakkaillemme ja tuo monipuolisuutta geniemiläisten työnkuvaan ja arjen työhön.

Tulemme varmasti tekemään myös kokeiluja ja innovaatioita, jotka eivät onnistu. Se ei haittaa, sillä meillä Geniemillä on turvallista tehdä virheitä.

Meillä on huumorilla höystetty matalahierarkinen työyhteisö, jossa keskustellaan suoraan ja avoimesti sekä kunnioittaen ja muita auttaen.

Ei pönötystä vaan jatkossakin rentoa meininkiä, mutta ammattimaisella ja kunnianhimoisella otteella 🤩 Johtamiskulttuurimme on jatkossakin modernia, läpinäkyvää ja osallistavaa. Lisäksi panostamme entistä enemmän sekä sisäiseen että ulkoiseen viestintään. Näin varmistamme, että kaikki geniemiläiset ja yrityksemme sidosryhmät ovat tietoisia yrityksemme toiminnasta.

Toisten auttaminen ja tukeminen on DNA:ssamme. Meillä kannustetaan kysymään ja haasteen eteen tullessa kenenkään ei tarvitse hakata yksin päätä seinään.

Kun työyhteisömme ja -kulttuurimme on kullekin yksilölle sopiva niin töissä on mukavaa ja kukin kokee arvostusta, luottamusta sekä psykologista turvallisuutta – tällöin myös asiakkaamme saa parasta mahdollista palvelua.

Kuulostaako tavoitekulttuurimme sellaiselta, johon sinä istuisit hyvin? Mitäpä jos seuraavaksi tsekkaisit avoimet työpaikkamme ja juttelet rekrybotillemme?

P.S. Seuraavassa blogitekstissämme tulemme kurkistamaan siihen, miltä uusien johtoryhmäläisten Villen ja Jannen arki on näyttänyt ja millaisia ensikokemuksia heillä on työskentelystä Geniemillä. Stay tuned!