Kulttuuri

Toimistoelämää Hionilla

Jenni Fredriksson-Bass

Mikä rooli toimistolla on vielä tänä päivänä meille? Entä mitä painotimme, kun lähdimme etsimään uutta toimitilaa?

Kulunut vuosi on ollut muutosten ja kehityksen aikaa meillä täällä Hionilla. Toivotimme keväällä tervetulleeksi uuden brändin ja uusia Hionilaisia on hypännyt matkaan mukaan. 

Muutoksen silmässä ovat olleet myös toimitilamme. Nykyinen päämajamme Tampereella ei enää palvele tarpeitamme, joita modernit työnteon tavat ovat muuttaneet. Aloitimmekin uuden toimitilan etsinnän alkukeväästä yhdessä työntekijöidemme kanssa. Tarkoituksena oli löytää toimitilat, jotka vastaavat paremmin nykyisiin tarpeisiimme, ovat hyvien kulkuyhteyksien varrella sekä ottavat myös ympäristön huomioon. 

Hionin Tampereen toimisto muuttaakin ensi vuoden alkupuolella Tulli Business Parkiin Tampereen rautatieaseman sekä Nokia Areenan välittömään läheisyyteen. Myös Helsingin toimistomme sijaitsee Hakaniemessä hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella. Kummankin toimistomme hyvä sijainti lähellä rautatieasemaa sujuvoittaa yhteistyötä eri kaupungeissa sijaitsevien kollegoiden välillä. 

Hionin ytimessä on työn paikkariippumattomuus, eli meillä voi tehdä työnsä lähestulkoon mistä päin tahansa, kunhan työt tulee hoidetuksi. Siitä huolimatta koemme, että toimitiloilla on edelleen rooli toiminnassamme toimimalla paikkana, johon voimme kokoontua yhteen, inspiroitua työympäristöstämme sekä tehdä töitä yhdessä. 

Kestävyys on yksi Hionin arvoista ja näkyy myös toimitilavalinnoissamme 

Ympäristöystävällisyys oli meille tärkeässä roolissa uusia toimitiloja etsittäessä. Kestävyys on yksi tärkeimmistä arvoistamme, ja koemme että myös työskentelytilojemme on heijastettava tätä. 

Kummatkin uudet toimistomme toimistomme ovat LEED-sertifioituja (Leadership in Energy and Environmental Design). Hakaniemen toimistomme on LEED Platinum-sertifioitu, ja sen saama pistemäärä 85/110 on korkein rakennushankkeen Suomessa saavuttama taso nykymuotoisessa LEED v4 Core and Shell -sertifioinnissa. Sisäilman laadusta toimitilamme sai lähestulkoon täydet pisteet, mikä on erinomaista.

Molemmat toimistot ovat hyvien pyöräreittien varrella, joten matka taittuu toimistolle helposti vaikka työsuhdepyörällä. Tampereelta löytyy luonnollisesti hyvät säilytystilat pyörille ja tilavat sosiaalitilat mahdollistavat peseytymisen ennen työpäivän aloitusta. Hakaniemen toimiston kellarissa on oma hyvin varusteltu pyöräparkkihalli, jonne voi ajaa kätevästi ramppia pitkin suoraan kadulta. Yhdistettynä polkupyöräetuumme, toivomme tämän kannustavan hionilaisia suosimaan vihreämpiä työmatkavaihtoehtoja sekä huolehtimaan samalla tuikitärkeästä päivittäisestä arkiliikunnasta.

Viihtyvyyttä, työhyvinvointia  ja työntekijäkokemusta toimitiloista

Tärkeää on tietysti myös tilojen viihtyvyys ja se, että ne tukevat työnteon eri tapoja. Uudet tilamme on suunniteltu siten, että hiljaiseen työskentelyyn löytyy tiloja, ja että myös yhdessä tekeminen ja asiakkaiden kohtaaminen on mahdollistettu erilaisilla tilaratkaisuilla joustavasti. 

Laadukkaat tilat mahdollistavat kohtaamiset ja yhteistyön asiakkaiden kanssa, kuten workshopit ja tapaamiset. Tämä kuuluu olennaisesti työhömme, joten toimitilamme tukevat ja tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia kohdata asiakkaitamme. Niin Helsingissä kuin Tampereellakin voimme varata lisätiloja tapaamisten pitämiseen ja vaikkapa asiakastilaisuuksien järjestämiseen. 

Antiloopin POOL Lounge Siltasaaren toimistollamme. Kuva: Antilooppi.

Kokonaisvaltainen panostaminen työympäristöön ja työntekijöiden hyvinvointiin on meille tärkeää. Haluamme myös mahdollistaa hyvän työntekijäkokemuksen myös vapaa-ajalla ja tarjoamme toimistojamme hionilaisten käyttöön viikonloppuisin juhlapaikaksi elämän suuriin ja pienempiin hetkiin. 

Tunnelmia brändimme launch-tilaisuudesta Helsingin toimistoltamme.

Hyvä työympäristö luo edellytykset hyvinvoinnille, tuottavalle työlle, innovaatioille sekä edesauttavat työyhteisön syntymistä, jossa jokainen tuntee olevansa tervetullut ja arvostettu työyhteisön jäsen. Toivomme, että keskeisellä sijainnilla olevat laadukkaat toimitilat toimisivat myös jonkinlaisena houkuttimena kun etsimme uusia kollegoita liittymään joukkoomme. Tsekkaa täältä Hionin avoimet paikat.