Valtionhallinto ja kestävämmät digipalvelut

Ohjelmistoyrityksenä kannamme vastuuta siitä, että tuottamamme palvelut ovat ystävällisiä myös planeetallemme. ICT-alan hiilijalanjälki on tänä päivänä eri arvioiden mukaan noin 2–5 prosenttia maailman kaikista kasvihuonepäästöistä. Määrä on suuri ja se ylittää esimerkiksi globaalin lentoliikenteen päästöt. Me voimme kuitenkin omalta osaltamme vaikuttaa sen pienentämiseen.

Ympäristöystävällisten verkkosivustojen tai mobiilisovellusten rakentaminen ei ole vaikea tai kallis ponnistus, vaan hyvä lopputulos syntyy osaavissa käsissä tehokkaasti suunnittelun, toteutuksen, sisällöntuotannon ja hostauksen yhteispelinä. Digipalveluiden ympäristökuorman vähentämiseen on monia keinoja, joten voimme pyrkiä keveyteen ja energiatehokkuuteen kunkin asiakkaan tilanteeseen sopivilla lähestymistavoilla. Ja mikä parasta – ympäristöystävällisyys kulkee verkkosivustoilla ja mobiilisovelluksissa useimmiten myös käsi kädessä käytettävyyden ja hakukoneoptimoinnin kanssa, sillä energiatehokkuuden myötä nopeus ja sisällön tarkoituksenmukaisuus korostuvat.

Ilmastoretro-työpajapaketti

Pohditko, miten voisit tehdä mobiilisovelluksestasi tai verkkopalvelustasi ympäristöystävällisemmän? Ei huolta, sillä työpajapakettimme avulla selvitämme, millainen on palvelusi nykytila ja millaiset ratkaisut parantavat sen energiatehokkuutta. Koska se mikä sopii yhdelle ei aina sovi toiselle, sekä työpajapaketti että sen tuloksena saatavat ratkaisut räätälöidään sinun digipalvelusi tarpeiden mukaisesti. Osallistu alla olevasta lomakkeesta arvontaamme, niin voit voittaa itsellesi ilmaisen ilmastoretron!

Osallistu ilmaisen ilmastoretro-työpajan arvontaan

Arvomme kaikkien osallistujien kesken yhden ilmastoretro-työpajan, jossa käymme yhdessä läpi digipalvelusi hiilijalanjälkeä ja etsimme keinoja sen pienentämiseen. Voittajaan ja kaikkiin arvontaan osallistuneisiin otetaan yhteyttä Valtio Expon jälkeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Tietosuojaseloste*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lue lisää aiheesta

Vihreät digipalvelut

Meille kestävyys on luonnollinen osa palveluidemme tuotantoa. Lue lisää palvelutarjoomastamme vihreämpien digitaalisten palveluiden saralla.

Blogi: Hion ja vihreät digipalvelut

Me Hionilla haluamme olla mukana tekemässä yhteiskunnallisesti ja planetaarisesti kestäviä ratkaisuja. Tervetuloa mukaamme matkalle kohti vihreämpiä digipalveluita.

Jätä yhteystietosi

Jos arvontaan osallistuminen ei ole juttusi, mutta haluat että olemme yhteydessä sinuun, jätä yhteystietosi alle niin kuulet meistä tapahtuman jälkeen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Tietosuojaseloste*