Teknologia

Kansainvälinen IAAP-saavutettavuusjärjestö – mikä se on?

Hion

Geniem on ollut keväästä 2019 lähtien kansainvälisen saavutettavuusjärjestön IAAP:n organisaatiojäsen (International Association of Accessibility Professionals). Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin järjestöstä ja siitä, miten se edistää digitaalisen saavutettavuuden osaamista meillä ja muualla.

Mikä IAAP?

Kuten IAAP:n sivuilla kerrotaan, se on kansainvälinen saavutettavuusalan tai toiselta nimeltään esteettömyysalan ammattilaisten yhdistys. IAAP on voittoa tavoittelematon organisaatio asiantuntijoille ja organisaatioille, jotka ovat keskittyneet saavutettavuuteen sekä saavutettavuusosaamisensa ja -strategiansa kehittämiseen.

IAAP on ainoa merkittävä kansainvälinen saavutettavuuden ammattilaisille tarkoitettu järjestö. Sillä on myös pohjoisessa oma osasto IAAP Nordic, jonka pääpaikka on Ruotsissa. Järjestö tarjoaa jäsenilleen keskustelufoorumin tiedon jakamiselle sekä vuosittain useita webinaareja ja sertifiointeja.

IAAP:n tarjoamat sertifioinnit saavutettavuuden asiantuntijoille

  • CPACC: IAAP Certified Professional in Accessibility Core Competencies on sertifiointi, joka edustaa laajaa poikkitieteellistä ja käsitteellistä tietoa vammoista, esteettömyydestä ja universaalista suunnittelusta sekä esteettömyyteen liittyvistä standardeista, laeista ja hallintastrategioista. Lue lisää sertifioinnista.
  • WAS: IAAP Web Accessibility Specialist -sertifiointi on teknisen tason koe henkilölle, jolla on vähintään keskitason tekninen tietämys WCAG-ohjeista ja muista verkkopalveluiden esteettömyyteen liittyvistä aiheista. Lue lisää sertifioinnista.
  • CPWA: Certified Professional in Web Accessibility on yhdistelmä CPACC- ja WAS-sertifioinneista, eli asiantuntija on suorittanut hyväksyttävästi molemmat sertifioinnit.

Me voimme auttaa saavutettavuudessa!

Me Geniemillä panostamme huomattavasti saavutettavuuteen verkkopalveluiden kehityksen osana. Lisäksi WordPress-tiimimme on suorittanut Annanpuran järjestämän verkkopalvelujen saavutettavuuskoulutuksen.

Ole meihin yhteydessä, jos haluat selvittää verkkopalvelusi nykyisen saavutettavuuden tilan tai olet kiinnostunut uusimaan verkkosivusi saavutettaviksi.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Tietosuojaseloste*