Supernopea lahjoittamista tukeva verkkopalvelu Sylva-syöpäjärjestölle

Sylva ry:n verkkopalvelu on saavutettava ja monipuolinen palvelu, joka täyttää useiden eri kohderyhmien tarpeet.

Verkkopalvelu-uudistus suurella sydämellä

Sylva ry tarjoaa tukea, vertaisapua, edunvalvontaa ja muita hyödyllisiä palveluita syöpään sairastuneille lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille sekä heidän perheilleen. Sylva ry on myös etujärjestö ja toimii syöpään sairastuneiden lasten, nuorten ja nuorten aikuisten äänenä yhteiskunnassa.

Saimme suuren kunnian olla mukana verkkopalveluuudistuksessa minkä lopputuloksena syntyi uusi, paremmin kohderyhmiä palveleva, responsiivinen ja saavutettava sylva.fi. Kohderyhmiä Sylvan verkkopalvelulla ja tärkeällä asialla on useita:

  • lapsiperheet
  • nuoret
  • nuoret aikuiset
  • vapaaehtoiset
  • lahjoittajat jne.

Sylvan tahtotilana oli uudistaa sivusto ja sisältörakenne perusteellisesti, jotta sivujen nykyiset sisällöt ja uusi tuotettava sisältö palvelisivat kohderyhmiä paremmin.

Kuvituskuva, jossa mallinnus verkkosivustosta

Mitä haasteita uudella verkkopalvelulla ratkaistiin?

Kohderyhmät ja niiden asiakaspolut

Sylvan vanha verkkopalvelu oli sisällöltään organisaatiolähtöinen  ja tärkein kehityskohde olikin päivittää sivuston rakenne ja valikon käyttökokemus kohderyhmälähtöiseksi. Aikaisemmin olennaiset tiedot eivät useinkaan olleet riittävän helposti kohderyhmien saatavilla ja Sylva sai käyttäjäpalautetta siitä, että käyttäjät eivät löytäneet etsimäänsä verkkopalvelusta.

Ratkaisuna lähdimme projektin suunnitteluvaiheessa yhdessä tarkentamaan kohderyhmiä ja niiden asiakaspolkuja. Uuden verkkopalvelun lähtökohtana onkin tarjota selkeämmin ennen kaikkea tukea ja palveluita lapsiperheille, nuorille ja nuorille aikuisille. Sitä varten on luotu sopivat käyttöliittymälliset ratkaisut ja verkkopalvelun uusi sisältörakenne mahdollistaa käyttäjäpolkujen luomisen. Myös vapaaehtoiset ja lahjoittajat huomioidaan verkkopalvelussa entistä paremmin ja asiakaspolut ohjaavat esimerkiksi löytämään tiedon vapaaehtoistehtävistä tai vastaavasti kuukausilahjoittamisesta. Käyttäjille on tarjolla myös helppo pikahakukenttä, joka kulkee sivuston ylätunnisteessa mukana läpi sivuston. RediPress-hakukoneen päälle toteutettu hakutoiminnallisuus ehdottaa hakutuloksia hakua tekevälle ja on muun verkkopalvelun tapaan nopea käyttää.

Kuvituskuva, jossa verkkosivuston hero

Varainkeruu

Merkittävä uudistustarpeessa oleva osa-alue Sylvan verkkopalvelussa oli varainkeräys- Ennen esimerkiksi kuukausilahjoittajien määrä oli vähäinen koska palvelu tuki huonosti tätä mahdollisuutta. Varainkeräyksestä puuttui myös CRM-järjestelmä, johon kerättäisiin tietoa lahjoittajista ja näin ollen voisi tehdä esimerkiksi jälkimarkkinointia.

Ratkaisuna varainkeräyksen ongelmiin ja puutteisiin koko lahjoittamisen toiminnallisuus suunniteltiin ja toteutettiin uusiksi. CRM-ratkaisuksi valikoitui tarpeeseen parhaiten sopiva CRM Service, joka integroitiin osaksi uudistettuja kerta- ja kuukausilahjoitus- sekä keräyslomakkeitta. Laajuutensa vuoksi integraatio toteutettiin räätälöidysti ja näin mahdollistettiin muun muassa laskujen automaattinen generointi. Lahjoituksen maksurajapintoina käytetään Checkoutin maksupalveluita ja ne on integroitu kerta- ja kuukausilahjoituslomakkeistoon. Tekstiviesti- ja puhelinlahjoituksiin palvelussa on käytössä Arena Interactiven ratkaisu.

Julkaisujärjestelmän uudistus

Sisällönhallinnan julkaisujärjestelmäksi valikoitui WordPress Multisite -alusta, jolla Sylva voi perustaa tehokkaasti myös uusia, erillisiä kampanjasivustoja tarpeiden mukaan. Uuden järjestelmän helppokäyttöinen sisällönhallinta mahdollistaa jatkossa sujuvan ja laadukkaan sisällöntuotannon. Tämän myötä loppukäyttäjät voivat nauttia helppokäyttöisestä ja selkeästä verkkopalvelusta.

Loppusanat

On todella hienoa olla mukana tarjoamassa tukea syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen sekä tukea syöpään liittyvää tärkeää tutkimustyötä. Verkkopalvelukokonaisuuden taustalla toimii monitoimittajaympäristö, jossa Sylvalle kehitetään ja tuotetaan parhaat mahdolliset ratkaisut, jotta etenkin lahjoitustoiminnallisuudet ovat huipussaan. Sylva elää lahjoittajiensa voimalla, joten siihen liittyvät toiminnallisuudet ovat toiminnan kannalta kriittisiä. Nyt onkin hyvä aika tehdä hyvää ja käydä lahjoittamassa tärkeään asiaan.

Tarve verkkopalvelu-uudistukselle?

Laita viestiä tulemaan niin pistetään pyörät pyörimään.

"*" näyttää pakolliset kentät

Tietosuojaseloste*