Skaalautuva Shopify-verkkokauppa kasvaa liiketoimintasi mukana

Hion

Harkitsetko Shopify-verkkokaupan perustamista? Pilvipalveluna toimiva moderni SaaS-verkkokauppa-alusta tarjoaa monipuoliset työkalut skaalautuvan verkkokaupan rakentamiseen. Shopify mukautuu tarvittaessa myös monimutkaisiin enterprise-tarpeisiin.

Pilvipohjaisella Shopify-verkkokauppa-alustalla pääset nopeasti tekemään kauppaa. Saat helposti ylläpidettävän ja kustannustehokkaan verkkokaupan, joka pysyy luotettavasti pystyssä yllättävissäkin kävijäryntäyksissä. Se skaalautuu tarvittaessa myös monimutkaisiin enterprise-tarpeisiin.

Shopify-kauppiaana sinulla on valtavasti digitaalisen liiketoiminnan mahdollisuuksia, ja uusia ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti lisää.

Millaiselle yritykselle Shopify sopii parhaiten?

Shopify sopii erinomaisesti monenlaisten verkkokauppojen rakentamiseen. Poikkeuksiakin toki on, mutta yleisesti Shopify on erityisen soveltuva ratkaisu, jos verkkokauppasi peruslogiikka noudattaa tyypillisen verkkokaupan logiikkaa. Verkkokaupan visuaalinen ilme ja käyttöliittymä voidaan myös luoda juuri sellaiseksi kuin haluat, ilman suurempia rajoitteita.

Shopify kasvaa tarpeiden mukana, mutta räätälöinnin ja integraatioiden määrän noustessa myös teknisen kehitystyön määrä kasvaa. Jos tarvitsemasi ratkaisu poikkeaa merkittävästi tyypillisen verkkokaupan logiikasta tai siinä on paljon räätälöintitarpeita, kysy meiltä lisää! Keskustellaan tarpeistasi tarkemmin.

Jos kartoitat parhaillaan liiketoimintaasi tukevien verkkokaupparatkaisujen vaihtoehtoja, tutustu täältä toteuttamiimme verkkokaupparatkaisuihin.

Kuinka nopeasti Shopify-verkkokaupan saa pystytettyä?

Shopifylla pääset nopeasti kiinni kaupantekoon. Vauhdilla on väliä, koska huomenna asiakkaasi saattavat jo olla toisessa kaupassa ostamassa samaa tai kilpailevaa tuotetta.

Useisiin muihin verkkokauppa-alustoihin verrattuna Shopifylla on lyhyt time-to-market-aika. Se tarkoittaa aikaa, joka kuluu verkkokauppaprojektin aloittamisesta ensimmäiseen kauppaan. Miksi? Koska kilpailijoihinsa verrattuna Shopifyssa moni asia on jo valmiina suoraviivaisen verkkokaupan rakentamiseen ja julkaisuun.

Mitä Shopifyn skaalautuvuus tarkoittaa?

Skaalautuva verkkokauppa toimii luotettavasti myös silloin, kun kävijämäärät nousevat äkillisesti tai kun kauppa käy vilkkaammin kuin tavallisesti. Pilvipalveluna toimiva Shopify skaalautuu usein paremmin suuriin käyttäjämääriin kuin omalla palvelimellaan toimivat kilpailijansa. Ruuhkahuiput eivät siis kaada Shopify-kauppaasi.

Skaalautuvuus tarkoittaa myös sitä, että alusta kasvaa liiketoimintasi tarpeiden mukana. Shopify-verkkokauppaa on tarvittaessa helppo muokata ja laajentaa, jos haluat ryhtyä B2B-kauppiaaksi tai jos haluat kauppaasi asiakaskokemusta parantavia automaatioita.

Kun kokonaisuus on rakennettu ajatuksella, Shopify on kustannustehokas ja helposti ylläpidettävä verkkokauppa. Se on natiivisti saatavilla suomen kielellä ja tukee myös yhden sivuston kieliversiointia kahdellekymmenelle eri kielelle. Huolellisesti kehitetyn ja hyväksi havaitun ostopolun päätteeksi voi maksaa kaikilla suomalaisilla maksutavoilla. Toisin sanoen; ostaminen on helppoa.

Jos kaipaat isolle verkkokaupalle kunnon skaalautuvuutta, kannattaa tutustua Shopify Plus -ratkaisuun. Kerromme siitä kohta lisää.

Shopify-verkkokauppa on aina uniikki kokonaisuus

Kun verkkokaupalle löytyy liiketoimintasuunnitelma, jossa avataan kaupan kohderyhmiä, konseptia ja mahdollisia kansainvälistymissuunnitelmia, päästään liikkeelle jouhevasti. Shopify-verkkokaupan rakentamiseen on muutama eri vaihtoehto. Työ alkaa aina integraatioiden rakentamisella ja kaupan asetusten määrittämisellä. Yksinkertaisin tapa toteuttaa käyttöliittymä on valita Shopifyn laajasta teemavalikoimasta. Vaihtoehtoisesti voidaan kustomoida valmista teemaa täysin asiakkaan tarpeen mukaan. Silloin verkkokaupan hosting ja ylläpito pysyvät Shopifyn omassa palvelussa.

Shopify:n ekosysteemiin kuuluu erittäin laaja kattaus erilaisia sisäisiä sovelluksia, joita voit hyödyntää osana kaupankäyntiäsi. Eri sovelluksia löytyy aina asiakasviestinnästä tai -tuesta markkinointiin, tuotearvosteluihin tai varastonhallintaan, ja niitä voi ottaa käyttöön kuukausiveloitteisesti.

Jos kaikkia toiveitasi ei voida toteuttaa Shopifyn oman palvelun sisällä, kaupallesi voidaan myös luoda erillinen sovellus. Näin voitaisiin tehdä esimerkiksi silloin, jos haluaisit verkkokaupan toisen mobiilisovelluksen sisään, osaksi laajempaa verkkosivustoa, tai silloin, jos haluaisit kaupallesi tavallisesta poikkeavan URL- eli osoiterakenteen. Osoiterakenteella voi olla vaikutusta kaupan hakukonenäkyvyyteen.

Jokainen verkkokauppa on uniikki kokonaisuus, joten usein hybridiratkaisu saattaa kuitenkin olla paras ratkaisu.

Integraatiot vapauttavat aikaa tuottavaan työhön

Shopify mukautuu monenlaisiin toiveisiin. Shopifyn rajapintojen avulla verkkokauppaan voidaan integroida lukuisia ulkoisia järjestelmiä. Integraatioilla vältät päällekkäisen työn, ja vapautat resursseja bisneksen tekemiseen.

Jos haluat integroida kauppaasi esimerkiksi tuotetiedonhallintajärjestelmän tai luoda uusia sovelluksia, siihen voidaan käyttää Admin API -ohjelmointirajapintaa. Storefront API -ohjelmointirajapinnan avulla tuotteitasi voidaan puolestaan myydä muilla sivustoilla tai vaikka mobiilisovelluksessa. Shopifyn sovelluskaupassa on myös valmiita integraatioita yleisimpiin järjestelmiin.

Autamme hyödyntämään rajapintojen täyden potentiaalin niin, että saat verkkokauppasi prosessit mahdollisimman sujuviksi.

Enterprise-tason Shopify Plus

Shopifylla on myös oma ratkaisunsa enterprise-tason verkkokaupoille. Vuosien saatossa Shopify Plus -ratkaisusta on kasvanut kilpailukykyinen alusta kuluttajaverkkokaupan ja B2B-verkkokaupan vaativiin tarpeisiin.

Shopify Plus on yhdistelmä enterprise-asiakkaille rakennettuja toiminnallisuuksia ja räätälöitävyyttä. Plus-tasolla maksutapahtumakulut ovat myös alhaisemmat. Jos siis myyt riittävän paljon, Shopify Plus tulee sinulle edullisemmaksi.

Shopify Plus -verkkokaupassa voidaan muun muassa muokata tilaus- ja maksuprosesseja, rakentaa käyttöliittymänäkymiä eri asiakasprofiileille ja tarjota kirjautuneille henkilökohtainen hinnoittelu. Plus-tasolla on laajemmat integrointimahdollisuudet ja automaatioratkaisut, unohtamatta verkkokauppa-alustan vaihtoa helpottavia migraatiotyökaluja. Shopify Plus -verkkokaupan voi rakentaa myös headless-ratkaisuna, jolloin taustajärjestelmä ja asiakkaille tarjottava asiointinäkymä voidaan erotella toisistaan. Shopify Plus on erinomainen vaihtoehto, kun haluat tarjota asiakkaillesi kaikissa kanavissa ja kosketuspisteissä saumattomasti toimivan asiointikokemuksen.

Jäitkö miettimään jotakin? Myyntitiimimme vastaa mielellään kysymyksiisi Shopify-verkkokaupan perustamisesta!