Tuoretta tuotetietoa ja digitaalinen showroom Reka Kaapelille

Toteutimme suurimman suomalaisomisteisen kaapelivalmistaja Reka Kaapelin verkkopalvelu-uudistuksen, jonka myötä uusi reka.fi on kansainväliset mitat täyttävä verkkopalvelu. Vastasimme projektin kokonaistoimituksesta, joka sisälsi verkkopalvelun konseptoinnin, käyttöliittymäsuunnittelun, visuaalisen suunnittelun, sivuston teknisen toteutuksen, laadunvarmistuksen sekä uudistetun sivuston ylläpidon.

Tuoretta tuotetietoa kerran päivässä

Reka toimittaa kaapeliratkaisuja uusiutuvaan energiantuotantoon, verkonrakennukseen, teollisuuteen sekä asuin- ja toimistorakentamiseen. Rekan asiakkaat ovat hyvin spesifi kohderyhmä ja uudistettu reka.fi-verkkosivusto toimii yrityksen tuotteiden showroomina: verkkosivustolla ei ole verkkokauppaa eli sivuilta ei voi suoraan ostaa tuotteita, mutta niitä voi siellä katsoa ja selailla. Sivustolta voi myös ladata datalehti-pdf:n.

Keskiössä uudella reka.fi-verkkosivustolla on Adeona PIM -tuotejärjestelmä, jossa on kaikki tuotetieto Rekan tuotteista ja joita asiakas voi erilaisilla suodattimilla hakea sivustolta. Rakensimme integraation reka.fi-sivuston ja Adeona PIM:in rajapinnan (REST API) välille tuotedatan automatisoitua päivittämistä varten. Toteuttamamme integraatio poistaa tarpeen ylläpitää valtavaa tuotedataa kahdessa eri paikassa ja nyt tuotetiedot päivittyvät PIM:stä verkkosivustolle kerran päivässä.

”Hion valikoitui verkkosivustouudistuksen toteuttajaksi syystä, että vastasitte jo tarjouspyyntövaiheessa selkeästi tarpeisiimme ja integraatio-osaamisenne sekä kokemus isoista sivustokokonaisuuksista vakuutti. Jo ensitapaamisesta meille välittyi myös Hionin hyvä henki ja tekemisen meininki.”
Sanna Jaakkola, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Reka Kaapeli Oy

Kuvituskuva, jossa mallinnus verkkopalvelusta

Drupalista WordPressiin

Ennen uudistusta Reka Kaapelin vanha sivusto alkoi olla elinkaarensa päässä ja se oli rakennettu Drupal-julkaisujärjestelmään alustalle, jonka tuki oli pian loppumassa. Reka oli ottanut käyttöön uuden tuotehallintajärjestelmän, joka haluttiin integroida uusille verkkosivuille.

Reka halusi vaihtaa julkaisujärjestelmää myös siitä syystä, että vaihtaessa julkaisujärjestelmää Drupalista WordPressiin toteutui ylläpitäjien ja sisällönhallinnan käyttökokemuksen parantuminen: WordPressillä toteutetut modulaariset sivupohjat ovat uudella reka.fi-sivustolla helposti muokattavissa. Lisäksi vanhan Drupal-julkaisujärjestelmän tekninen käyttöikä oli tullut tiensä päähän ja sopimuskausi oli päättymässä. Toteuttamamme WordPress-verkkosivusto on myös tekniseltä toimintavarmuudeltaan parempi.

”Vanhojen sivujen ylläpidossa oli myös haasteita, mm. sivupohjat ja toiminnallisuudet eivät vastanneet enää muuttuviin tarpeisiimme. Oli siis luonnollinen hetki aloittaa verkkosivustouudistus ja samalla freesata ulkoasua.”, kuvaa Reka Kaapeli Oy:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Sanna Jaakkola uudistuksen lähtötilannetta.

Uudistuksen lähtökohdat ja tavoitteet

Uudistuksen tavoitteena oli rakentaa kaikkia kohderyhmiä palveleva helppokäyttöinen sivusto, jossa Rekan kaikki domainit ovat hallittavissa yhdestä käyttöliittymästä. Rekan toiveissa oli myös yksinkertaistaa sivuston rakennetta, jotta asiakkaat pääsisivät kiinni esim. tuotetietoihin lyhyemmällä polulla. Alustan vaihdon yhteydessä parannettiin myös sivupohjien muokattavuutta sekä raikastettiin sivuston graafinen ilme.

Reka.fi-uudistuksen lähtökohtina olivat:

  • verkkovierailijoiden käyttökokemuksen parantaminen ja sitouttaminen
  • ylläpitäjien ja sisällönhallinnan käyttökokemuksen parantaminen
  • tekninen toimintavarmuus
  • parempi hakukoneoptimointi ja -näkyvyys
Kuvituskuva, jossa verkkopalvelun hero

Rekalle toteutetut integraatiot ja tärkeimmät toiminnallisuudet

Rakensimme reka.fi-verkkosivuston WordPressin multisite -ratkaisuna siten, että asiakkaan kaikki sivustot ovat hallittavissa saman hallintakäyttöliittymän kautta. Suunnittelimme uuden sivuston käyttöliittymän siten, että sen keskiössä on tuotetietojen haku ja että sivuston rakenne vastaa aiempaa paremmin Reka Kaapelin asiakkaiden tarpeisiin: tuotetiedot löytyvät sivulta helposti ja asiakaspolut ovat lyhyet.

Teimme myös migraation määritellyille vanhan Drupal-sivuston sisällöille – siirsimme monikielisiä ja useissa eri domaineissa ja kieliversioissa julkaistuja uutis- ja referenssisisältöjä vanhalta sivustolta uudelle WordPress-verkkosivustolle. Lisäksi suunnittelimme ja toteutimme sivuston hallintakäyttöliittymän käyttäjäystävälliseksi ja rakenteeltaan modulaariseksi, mikä mahdollistaa rikkaan sisällön tuottamisen mahdollisimman joustavasti uudelle reka.fi-verkkosivustolle.

Hakukoneeksi RediPress

Uudistetun reka.fi-verkkopalvelun hakutoiminnallisuus määriteltiin tarkasti asiakkaan kanssa siten, että sen dynaamisesti päivittyvät työkalut (suodattimet ja muut valinnat), rakentuvat jatkuvasti päivittyvän tuotedatan päälle. Uuden verkkopalvelun keskiössä on edistyksellinen hakutoiminto, jonka teknisenä hakumoottorina jyllää toteuttamamme RediPress-hakukoneen RediSearch.

Integraatioita ja kieliversioita

Toteutimme uudelle reka.fi-verkkosivustolle integraation Rekan Vine CRM -järjestelmään, jossa ylläpidetään esimerkiksi reka.fi:n chat-botteja ja evästeitä/evästeilmoituksia sekä toteutetaan markkinoinnin automaatio.

Reka.fi:ssä on myös useita kieliversioita. Suomen lisäksi sivustolla on viisi muuta kieliversiota: englanti, ruotsi, tanska, venäjä ja norja. Kieliversiot toteutettiin Polylang-monikielisyys -lisäosalla.

Kuvituskuva, jossa mallinnus verkkopalvelun mobiiliversiosta

Uuden verkkopalvelun graafisen ilmeen raikastus

Raikastimme Reka.fi-verkkosivustouudistuksen yhteydessä sivuston graafisen ilmeen. Lähtökohdan uudistukselle loivat Rekan useamman vuoden vanha brand book ja Helvetica-fonttiin perustuva typografia – vanha sivusto oli siis visuaalisesti hyvin perustyylinen.

Toteutimme sivuston graafisen ilmeen raikastuksen tuomalla perusvärien rinnalle kevyitä gradientteja yhdistettynä näyttäviin kuviin. Lisäksi kokosimme uudelle reka.fi-sivustolle modernin ikonikirjaston käyttöliittymän yksityiskohtiin ja mm. painikkeisiin. Loimme sivustolle ryhdikkään ja johdonmukaisen typografian sekä muotokielen. Suunnittelimme uuden ilmeen myös tuotelistauksille ja tuotteiden esittelysivulle. Käytimme visuaalisen ilmeen tukena sivustoprojektin työpajoissa kerättyä tietoa ja käyttäjäkyselyä, joiden avulla saimme tietoa siitä, mitä sivuston loppukäyttäjät palvelulta odottavat.

Uudella sivustolla on nyt selkeät polut, tuotetiedot ovat helposti löydettävissä ja sivuston päivittäinen ylläpito sekä sisällöntuotanto on selvästi tehostunut. Sivuston ulkoasua ja selkeyttä on kehuttu.

Sanna Jaakkola, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Reka Kaapeli

Miten uudistuksessa onnistuttiin?

Myös me Hionilla olemme tyytyväisiä yhdessä Rekan kanssa toteuttamaamme WordPress-verkkosivustouudistukseen, sillä projekti oli todella miellyttävä toteuttaa ja Rekan kanssa oli helppo toimia: kommunikaatio asiakkaan kanssa oli sujuvaa ja reaaliaikaista. Onnistunut projekti vaatii aina aikaa ja panostusta toimittajan lisäksi myös tilaajalta, ja tässä projektissa Reka oli varannut riittävästi aikaa ja resursseja tukemaan työtämme. Tämä osaltaan edesauttoi verkkosivustoprojektin sujumista aikataulussa. Projektin aikana syntyi myös jatkokehitystarpeita, joten jatkamme hyvin sujunutta yhteistyötä Rekan kanssa.

”Yhteistyö Hionin kanssa oli alusta saakka sujuvaa. Saimme projektin aikana nousseisiin kysymyksiin vastaukset nopeasti ja asiantuntevasti. Olemme erityisen tyytyväisiä hyvään kommunikaatioon, ohjausryhmäkäytäntöön sekä järjestelmälliseen projektin dokumentointiin. Hienoa oli myös, että muistutitte projektin aikana tulevista deadlineistä, niin saimme varmistettua projektin sujuvan etenemisen aikataulussa.”, kiteyttää Sanna Jaakkola.

Teillekin digitaalinen showroom?

Laita viestiä myyntitiimillemme niin olemme yhteyksissä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Tietosuojaseloste*