Saavutettavuus

Yhdenvertaisia digipalveluita kaikenlaisille käyttäjille.

Digitaalisen ympäristön, aivan kuten fyysisen ympäristönkin, tulisi olla saavutettava ja erilaiset käyttäjät huomioon ottava.

Saavutettavuus on meillä Hionilla koko organisaatiotamme läpileikkaava arvo: kaikki palvelumme suunnitellaan ja kehitetään vähintään WCAG 2.1 AA-standardin saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa selkeitä sisältötekstejä, helppokäyttöisiä ja havaittavia käyttöliittymiä sekä toimintavarmuutta erilaisilla päätelaitteilla. Saavutettavuusvaatimukset koskevat vuosi vuodelta yhä useampia toimijoita ja vuonna 2025 ne laajenevat koskemaan lisäksi muun muassa verkkokauppoja.

Miten voimme auttaa saavutettavuusasioissa?

Olemme kokenut kumppani saavutettavuusasioissa ja useat asiantuntijamme ovat olleet mukana luotsaamassa erilaisia julkishallinnon palveluita jo silloin, kun niitä on kehitetty saavutettavuuden minimivaatimusten tasolle. Osaamisemme on vahvaa ja meiltä löytyy myös vaativan IAAP WAS -saavutettavuussertifikaatin suorittaneita asiantuntijoita sekä suunnittelu- että kehitysrooleista.

Saavutettavuustarjontaamme kuuluvat muun muassa:

  • Saavutettava suunnittelu & toteutus osana uuden digipalvelun kehitystä
  • Saavutettavuusauditoinnit ja nykytilan kartoitus
  • Saavutettavuuspuutteiden parannusten suunnittelu ja toteutus
  • Saavutettavuusselosteen laadinta

Jos kaipaat digitaaliseksi kumppaniksesi yhdenvertaisten palveluiden kehittämisen superammattilaisia, ole meihin yhteydessä.

Selvitä koskevatko saavutettavuusvaatimukset juuri sinua

Tiedätkö koskeeko saavutettavuusvaatimukset juuri sinun organisaatiotasi? Selvitä se oheisen botin avulla!

Botti vaatii toimiakseen markkinointievästeiden hyväksynnän – pääset muuttamaan evästeasetuksiasi klikkaamalla pientä klemmarin kuvaa vasemmasta alakulmasta.

Design for all

Saavutettavat digipalvelut eivät rakennu monimutkaisista poikkeusratkaisuista erityiskäyttäjille, vaan yksinkertaisista ja erityisen hyvistä ratkaisuista kaikille käyttäjille – kaikenlaisiin käyttötilanteisiin.

Saavutettavuus = käytettävyys

Saavutettavuusvaatimukset palvelevat suoraan loppukäyttäjiä, joten saavutettavaksi tehty verkkopalvelu on myös monilta osin tavanomaista vastinettaan käytettävämpi ihan jokaiselle.

Laki velvoittaa

EU:n saavutettavuusdirektiivi ja siitä johdettu laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta velvoittavat kasvavan joukon toimijoita huomioimaan saavutettavuuden digipalveluissa. Me autamme.

Kaipaatko apua saavutettavuuden kanssa?

Laita meille viestiä niin olemme yhteyksissä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Tietosuojaseloste*

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla tuoreista kuulumisistamme ja poimi talteen parhaat opit alan ammattilaisilta.

"*" näyttää pakolliset kentät

Olen kiinnostunut...*
Tietosuojaseloste*