Teknologia

Viisi vinkkiä verkkokauppa-alustan valintaan!

Hion

Tarjolla on useita erilaisia verkkokauppa-alustoja, joista valita, mutta minkälainen alusta sinun tulisi valita? Toimitusjohtajamme Tuomas antaa sinulle vinkkejä sopivan verkkokauppa-alustan valintaan.

Mikä verkkokauppa-alusta ja miksi?

IteWikin vuonna 2019 tekemässä tutkimuksessa kolme suosituinta verkkokauppa-alustaa Suomessa ovat:

 1. WooCommerce (hyvin skaalautuva WordPress-liitännäinen)
 2. Shopify (pilvipohjainen verkkokauppa-alusta)
 3. MyCashflow (kotimainen verkkokauppapalvelu)

Toisaalta North Patrolin vuonna 2019 tekemässä tutkimuksessa suurten yritysten suosiossa on Magento ja isot konsernit käyttävät useasti myös räätälöityä ratkaisua verkkokauppa-alustanaan.

Selkeästi on havaittavissa, että verkkokauppa-alustoissa on eroja ainakin sen perusteella, mitkä sopivat parhaiten isommille ja mitkä pienemmille verkkokauppiaille. Verkkokauppiaaksi alkavan tai alustaa vaihtavan on siis hyvä perehtyä asiaan tarkkaan ja tiedustella verkkokauppoja tekeviltä tahoilta, mikä omaan käyttötarpeeseen sopii parhaiten.

Ammattilaisen pikavinkit verkkokauppa-alustan valintaan

Toimitusjohtajamme Tuomas antoi vinkkejä verkkokaupan maksutapojen edelläkävijän Checkout Finlandin vinkkipankkiin verkkokauppa-alustan valintaa tekevälle. Vinkkipankissa on myös vertailtu verkkokauppa-alustoja.

Viisi tärkeintä vinkkiä verkkokauppa-alustan valintaan:

Vinkki 1: “Valitse suosittu verkkokauppa ja sen uusin versio. Tietyt verkkokauppa-alustat ovat suosittuja syystä.”

 • Alustoja on paljon, mutta kaikilla niillä on vahvuutensa ja heikkoutensa. Selvitä etenkin heikkoudet ja varmista, mitkä ovat kauppasi kannalta ehdoton ei. Checkoutin vinkkipankissa verkkokauppa-alustoja on vertailtu, joten sen avulla pääset alkuun, kun arvioit eri alustoja omiin tarpeisiisi.
 • Eri tilanteisiin tarjottava tuki vaihtelee alustoittain, joten selvitä eroavaisuudet.
 • Jos tarvitset integraatioita ja lisäominaisuuksia yhdistettävillä sovelluksilla, valitse niitä paremmin tarjoava alusta.

Vinkki 2: “Älä joudu toimittajaloukkuun. Varmista, että voit viedä kauppasi toiselle alustalle tarpeen vaatiessa.”

 • Avoimen lähdekoodin verkkokauppa-alusta mahdollistaa toimittajariippumattoman kehittämisen.
 • Esimerkkinä WooCommercen laaja kehittäjäyhteisö vs. mikä tahansa kilpailija. Laaja kehittäjäyhteisö mahdollistaa alustan jatkuvan kehittymisen.

Vinkki 3: “Varmista, että valitsemasi verkkokauppa-alusta skaalautuu ja taipuu myös tulevaisuuden tarpeisiin.”

 • Luo roadmap, mistä aloitat ja mikä on visio vuoden päästä, kahden vuoden päästä, viiden vuoden päästä, jne.
 • Kannattaako hankkia järkälemäistä alustaa sen takia, että vuoden päästä saattaisi olla 1 200 tuotetta, jos niitä on nyt vain 12?
 • Vastaavasti kannattaako hankkia pienempään tarpeeseen sopivaa alustaa, jos vuoden päästä tuotteita onkin muutaman sijaan tuhansia?

Vinkki 4: “Pidä huoli, että verkkokauppasi kestää äkilliset kävijäpiikit. Tämän merkitys korostuu erityisesti sesonkimyynnissä.”

 • Alustavalinnan lisäksi tähän vaikuttavat myös muut seikat eli palvelinpuolen ratkaisut ja hosting-palvelu.
 • Jos mahdollista, etsi käsiisi toteutettuja nopeus- tai kuormavertailuja, joista voit saada osviittaa verkkokaupparatkaisujen kestokyvystä äkillisten kävijäpiikkien ilmestyessä.

Vinkki 5: “Tarkista, että tukea on saatavilla, kun sitä tarvitaan.”

 • Alustasta riippumatta tukea tarvitaan aina. Ei ole sellaista verkkokauppaa, jossa ei joskus tulisi ongelmia, bugeja tms.

Meidän valintamme verkkokaupaksi on WooCommerce – miksi?

Verkkopalveluiden julkaisujärjestelmänä WordPress on ollut valintamme jo pitkään vuodesta 2010 ja WordPressin liitännäisenä WooCommerce on tullut tutuksi useissa projekteissamme eri käyttötarpeissa. Siksi voimme sanoa, että osaamme vastata kysymyksiisi hyvin, kun olet rakentamassa uutta WooCommerce-verkkokauppaa tai kehittämässä nykyistä.

Kokemustemme mukaan WooCommerce on erittäin hyvin laajennettava järjestelmä ja siihen löytyy sekä WooCommerce-spesifisiä laajennuksia että integraatiopalikoita olemassa oleviin verkkokauppaa tehostaviin ratkaisuihin. Esimerkiksi HubSpot on integroitavissa WooCommerceen ilmaisella HubSpot for WooCommerce -lisäosalla ja näin pääset tehostamaan seurantaa, segmentointia sekä markkinoinnin automaatiota kohdistetusti verkkokauppasi asiakkaille.

Top 5 WooCommercen tuomaa etua:

 1. Modulaarisuus ja laajennettavuus, jotka mahdollistavat avoimien rajapintojen, hyvien lisäosien ja joustavan kehityksen avulla verkkokauppasi optimoinnin kehittäjäkumppanisi kanssa juuri asiakkaidesi tarpeiden suuntaan.
 2. Myynnin kasvusta WooCommerce ei rokota lisenssi tai transaktiokustannuksilla, vaan ainoastaan maksutapalveluntarjoaja veloittaa tietyn osuuden myynnistä. (vrt. Shopify)
 3. Tietoturvallisuus, johon suurimpana tekijänä vaikuttaa muun muassa WooCommercen laaja kehittäjäyhteisö ja sen myötä päivitysten säännöllisyys. Voit nukkua yösi rauhassa.
 4. Monipuolinen analytiikka on WooCommercessa sisäänrakennettuna ja se auttaa sinua ymmärtämään asiakkaiden käyttäytymistä. Lisäksi voit helposti kytkeä verkkokauppasi myös esim. Google Analyticsiin. Tutustu WooCommercen analytiikkaan.
 5. WooCommercella voi myydä melkeinpä mitä vain kenelle tahansa eli sekä digitaalisia että fyysisiä tuotteita tai palveluita joko kuluttajille ja/tai yrityksille.

Tiivistettynä voisi sanoa, että WooCommerce on sekä pienempiin että laajoihin verkkokauppoihin hyvin soveltuva alusta.

Pohdituttaako WooCommerce-maksutavat? Valitse OP Maksupalvelu WooCommercelle

Olemme olleet kehittämässä Checkout Finland Oy:n virallista WooCommerce-maksutapalisäosaa, OP Maksupalvelu WooCommercelle, joka tarjoaa turvalliset ja monipuoliset maksutapapalvelut yhdessä lisäosassa. Checkoutin lisäosalla voit tarjota asiakkaillesi yhdellä maksutapapalvelulla yleisimmät suomalaiset verkkopankimaksut, mobiilimaksutavat ja korttimaksut. Myös laskutusmahdollisuus löytyy ja lahjoitustoiminnallisuuteen jatkuvan lahjoittamisen tuki. Verkkomaksupalveluun pääset tutustumaan tarkemmin Checkoutin sivuilla.

Kun haluat avoimen lähdekoodin, modernin, skaalautuvan ja kustannustehokkaan verkkokaupan monipuolisilla ja toimintavarmoilla maksutavoilla, ota yhteyttä meihin alla olevalla lomakkeella.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Tietosuojaseloste*