Uutiset

TIEDOTE: Geniem ostaa digitaalisten palveluiden asiantuntijayritys Franticin

Hion

Tamperelainen Geniem ja helsinkiläinen Frantic kertoivat tänään liiketoimintakaupasta, jonka myötä Franticin liiketoiminta siirtyy Geniemille 1.7.2022. Jatkossa yrityksen asiakkaita palvelee yhteensä liki 100 asiantuntijaa ympäri Suomea paikkariippumattomasti sekä Geniemin Tampereen, Vaasan ja Helsingin toimistoilta. Yrityksen tavoitteena on vuonna 2026 olla yli 300 huippuosaajan organisaatio.

Geniemin tavoitteena on lähivuosina kasvaa yli 300 huippuosaajan organisaatioksi

“Synergiaedut oston taustalla olivat selkeät: Franticilla ja Geniemillä on hyvin yhteneväinen arvopohja, kulttuuri, tarjooma ja teknologiat. Olemme kuitenkin riittävän erilaisia luodaksemme yhdessä vahvan aseman ja vieläkin vetovoimaisemman palvelukokonaisuuden asiakkaillemme jatkuvasti kasvavalla digitaalisten palveluiden markkinoilla”, Geniemin toimitusjohtaja ja osakas Ville Särmälä sanoo. “Frantic vahvistaa markkinapositiotamme erityisesti suunnittelun ja verkkokaupan osalta, joissa pystymme nyt tarjoamaan asiakkaillemme entistä monipuolisempaa palvelua ja laajempaa osaamista. Yrityskaupan myötä pystymme mahdollistamaan myös työntekijöillemme entistä haastavampia ja mielenkiintoisempia projekteja.”

Oston ja kasvusuunnitelmat mahdollistaa Geniemin enemmistöosakas, pääomasijoitusyhtiö Saari Partners. Liiketoimintakauppa ei aiheuta muutoksia asiakassuhteessa ja yhteistyösopimukset jatkuvat samoin ehdoin. Franticin toimitusjohtaja Sami Häkkinen siirtyy Geniemin myyntijohtajaksi, ja Franticin CTO ja perustaja Panu Ervamaa jatkaa CTO-roolissa Geniemillä.

“Tämä yhdistelmä, Saari Partnersin tuki ja kunnianhimoinen strategiamme mahdollistavat meille matkan kohti uutta markkinapositiota, jossa haastamme teknologiakentän isoja pelureita ja kasvamme merkittäväksi tekijäksi Suomen mittakaavassa”, Geniemin strategia- ja kehitysjohtaja ja osakas Janne Tuominiemi kommentoi.

”On mahtavaa rakentaa yhteistä tulevaisuutta Geniemin kanssa. Yhdistymisen ja Saari Partnersin tuella pystymme yhdessä tuomaan markkinoille huippuluokan teknologiatalon sekä kasvattamaan palvelutarjontaamme”, Franticin toimitusjohtaja Sami Häkkinen kommentoi.

Lisätietoja:

Ville Särmälä, toimitusjohtaja, Geniem Oy
sposti: ville.sarmala@geniem.com, p. +358 400 601 846

Lehdistökuvia: https://drive.google.com/drive/folders/15JQzlopS3UNug7zmuPm2e5I8-3E7qG-j?usp=sharing

Geniem Oy on vuonna 2001 perustettu tamperelainen ohjelmistotalo, joka tarjoaa yrityksille ja organisaatioille digitaalisia ratkaisuja, joiden avulla erottua kilpailijoista, sitouttaa asiakkaat ja mahdollistaa jatkuvasti parempaa tulosta. Geniem suunnittelee ja toteuttaa oikeat askeleet digitaalisen asiakaskokemuksen kehittämiseen tarjoamalla Suomen lujinta WordPress-laatua, monipuolista React-osaamista, räätälöityä ohjelmistokehitystä sekä käyttäjälähtöistä palvelumuotoilua – aina suurella sydämellä.

Frantic Oy on vuonna 1997 perustettu digitaalisen liiketoiminnan konsultointiyritys. Frantic kehittää asiakkaidensa digitaalista liiketoimintaa asiakasymmärrykseen pohjautuvan muotoilun, teknologian ja ketterän johtamisen avulla. Frantic ratkoo liiketoiminnan haasteita käytännönläheisesti ja pitkäjänteisesti, oli kyseessä sitten asiakaskokemuksen tai liiketoiminnan muotoilu, verkkokaupat tai sovelluskehitys, tai digitaalisen viestinnän ratkaisut.

Saari Partners Oy on vuonna 2018 perustettu suomalainen pääomasijoittaja, joka luo menestystä yhdessä sijoituskohteidensa kanssa. Saari Partnersin hallinnoima pääomasijoitusrahasto Saari I (€ 42 M) perustuu perinteisesti toimivien suomalaisten palvelusektorin PK-yritysten arvonnostoon. Saari Partners hyödyntää vahvaa käytännön digitalisaatio-, brändi- ja markkinointiosaamistaan päivittäessään kumppaneitansa omien alojensa edelläkävijöiksi. Yritys keskittyy palvelusektorin toimialoihin, joilla asiakaslähtöisellä digitalisaatiolla, tehokkaalla markkinoinnilla ja konsolidaatiolla on saavutettavissa merkittävää kilpailuetua ja arvonnousua.