Uutiset

Hion vahvistaa muotoilu- ja kestävyysosaamistaan uusilla nimityksillä

Hion

Katja Vakula on Hionin uusi Chief Design Officer, ja Tea Dickman toimii Design & Sustainability Leadinä.

Muutoksilla haluamme vahvistaa asiakaskeskeisyyttämme ja jatkuvaa innovointia entisestään niin kestävyyden kuin liiketoiminnan kehittämisenkin osalta.

Meille oli tärkeää nostaa design samalle viivalle teknologian kanssa, sillä muotoilulla on elintärkeä rooli digipalveluiden ja -tuotteiden kehittämisessä.

Tea Dickman vastaa jatkossa design-kehityshankkeidemme sekä kestävyystyön kokonaisvaltaisesta edistämisestä Design & Sustainability Leadina, ja vie ympäristövastuullisuuttamme seuraavalle tasolle, yrityksen joka tasolla. Rooli on meille strategisesti tärkeä niin kestävien työskentelytapojen, että asiakkaillemme tarjoamien palveluiden kehityksessä. Tea on Suomen johtavia kestävän digikehityksen asiantuntijoita, ja omaa vuosikymmenten kokemuksen digipalveluiden muotoilusta erityisesti vahvasti säännöstellyn julkisen sektorin saralla.

“Mitä pidemmälle elämää elää, olen tullut siihen tulokseen, että haluan olla vaalimassa kestävää, elinkelpoista hiilineutraalia planeettaa. Haluan pyhittää työelämäni vastuullisemman liiketoiminnan kehittämiseen, ympäristövastuullisempien palveluiden muotoiluun ja vähähiilisiin toteutuksiin. Hionilla se merkitsee tiimien ja kollegojen tukemista ja ohjaamista tämän ison tehtävän edessä yritystä läpileikkaavasti. Olen otettu tästä kunniasta ja ylpeä siitä, että Hion rohkeudellaan haluaa johtaa ympäristövastuullista tuotantoa digikehitysalalla.” -Tea Dickman

Katja Vakula toimii jatkossa Chief Design Officerinamme, ja johtaa transformatiivisten muotoilustrategioiden kehittämistä, hyödyttäen sekä sisäistä kehitystyötämme, että tietysti asiakkaitamme. Tämän lisäksi Katja tulee vetämään design-tiimiämme. Katjalla on pitkä historia palvelumuotoilun ja käyttökokemussuunnittelun parissa, ja kokemusta vaativista enterprise-kehityshankkeista sekä designkäytänteiden ja myynnin kehittämisestä.

“Olen innoissani uuden, vaativan ja tärkeän roolin saavuttamisesta, jonka myötä design saa Hionilla strategisesti tärkeän paikan. Tehtävänäni on ensinnäkin vaalia ja kasvattaa osaavaa ja kunnianhimoista designtiimiä, tuoda omat asiakkaamme entistä vahvemmin palveluidemme keskiöön ja vahvistaa yrityksemme muotoilukypsyyttä. Teemme myös tiivistä yhteistyötä Tean kanssa, jotta ympäristövastuullisuus ja kestävä kehitys on osa myös meidän design-identiteettiä.” –Katja Vakula

Tulemme kertomaan palveluistamme niin designin kuin kestävyydenkin saralla laajemmin vielä kevään aikana, joten pysy kuulolla!