Kulttuuri

Sanokaa hei Jennille, Geniemin (Hionin) uudelle Chief People Officerille!

Hion

Uusi henkilöstöjohtajamme Jenni Fredriksson-Bass aloitti meillä tammikuun lopussa, joten annetaanpa mikki saman tien Jennille ja tutustutaan.

Huomio kirjoittajalta: Teksti on kirjoitettu ennen Hionin brändin julkaisua.

Moikka Jenni! Kerro meille hieman itsestäsi.

Jenni: Olen pirkanmaalainen people-ammattilainen, joista viimeiset kahdeksan vuotta IT-alalla (Tecnotree ja Ambientia). Kokonaisuudessaan HR-kilometrejä on takana jo 15 vuotta ja taskussa laaja-alaisesti kokemusta.

Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteilijä, taskusta löytyy kandin tutkinto Sussexin yliopistosta (Brighton, UK) sekä maisterin tutkinto Tampereen yliopistosta.

IT-alassa kiehtoo se, että toimintatapoja halutaan jatkuvasti kehittää ja niitä mietitään ihmislähtöisesti. Ala itsessään haastaa myös kehittymään ammattilaisena. Parasta on kuitenkin se minkälaisia huipputyyppejä tältä alalta löytyy työkaveriksi.

Löytyykö harrastuksia tai muita intohimon kohteita?

Vapaa-ajalla harrastan liikuntaa, luen sekä pörrään ympäri Pirkanmaata kuskaten lapsia harrastuksiin (jalkapallo, jääkiekko, yleisurheilu ja triathlon). Perheeseen kuuluu myös leijonanharjaskani Laku. Minussa asuu pieni musanörtti, rakastan käydä keikoilla ja kuunnella musiikkia varsinkin kun teen työhön liittyviä kirjoitushommia (erityisesti maistuu ‘70-00-lukujen indie-rock). Avanto on myös pop sekä matkailu ja varsinkin reissujen suunnittelu.

Miten ensimmäiset päivät ovat menneet ja millä fiiliksillä?

Ensimmäinen viikko meni hujauksessa geniemiläisiin ja uuteen työpaikkaan tutustuessa. Samalla koetin päästä sinuiksi Macin ja Google-tuotteiden kanssa (syväsukellus PC ja Winkkari-maailmasta 😄). Ehdin myös käymään Helsingin toimistolla Hakaniemessä. Parasta on ollut tavata uusia kollegoita ja keskustella heidän kanssaan, ja se, kuinka lämmin vastaanotto on ollut.

Mikä meissä kiinnosti yrityksenä? Mikä vakuutti?

Geniem sai niin sanotusti korvat pystyyn heti. Itse pirkanmaalaisena yritys oli tuttu ainutlaatuisen työpaikkakulttuurin sekä vahvan teknologiaosaamisen perusteella. Hyviä juttuja on jo saatu aikaan, mutta potentiaalia on myös vielä hurjasti vaikka mihin! Uusi selkeä strategia ja visio siitä mitä olemme ja mitä tarjoamme ja kenelle, vakuutti.

On enemmän kuin mahtavaa päästä tukemaan Geniemiä tulevaisuuden kasvussa, sekä kehittää meistä entistä parempaa työpaikkaa vahvistamalla entisestään hyvää kulttuuria.

Koin myös vahvasti, että tyyppinä sopisin hyvin joukkoon ja pääsisin hyödyntämään omaa asiantuntijuuttani tosi hyvin. Uudet ihmiset, uusi kulttuuri ja Geniemin muutosmatka mahdollistavat ammatillisen kasvun itselle.

Ensimmäiset asiat, joihin aiot pureutua roolissasi?

 • Rekrytointi ja sitä kautta kasvun tukeminen (ja uuden työkaverin, eli Talent Acquisition Specialistin palkkaus)
 • Olla vahvasti mukana ja tukemassa organisaatiota OKR:ien (Objectives and Key results) käytäntöön viemisessä
 • Systemaattinen osaamisen kehittäminen yhdessä Competence leadien kanssa
 • Organisaation rakenteen päivityksen yhteydessä Geniemillä tuli ensi kertaa lähiesihenkilöitä -> sitä kautta koen tärkeäksi olla tukemassa uusia esihenkilöitä heidän rooleissaan
 • Vahvistaa ja selkeyttää perusprosesseja ja toimintatapoja -> jotta työarki rullaa sujuvasti.
 • Nämä kaikki nivoutuvat uuteen strategiaan ja People Operations -tiimi omilla tavoitteillaan ja toiminnallaan tukee strategian toteutumista -> strategia ohjaa vahvasti meidän tekemistä

Tärkeimmät teesisi henkilöstöjohtajana?

 • olla läsnä ja kuulla ihmisiä ja ymmärtää, mitä organisaatiossa ja työyhteisössä tapahtuu
 • viestintä on johtamista, johtaminen on viestintää
 • ymmärtää liiketoimintaa ja toimia kumppanina, joka tukee liiketoimintaa oman asiantuntijuuden kanssa
 • työntekijät ovat meidän alan yrityksen tärkein voimavara
 • jokainen työyhteisö on osiensa summa ja jokainen meistä työntekijöistä voi vaikuttaa siihen, minkälainen kulttuuri meillä on ja minkälainen työpaikka, yhteisö ja yritys olemme

Mitä terveisiä haluat lähettää osaajille, jotka harkitsevat meille hakemista?

Hyppää mukaan osaavaan mutta välittömään joukkoon. Meillä välitetään just susta ja sun osaamisesta ja tarkkaan mietitään minkälaisessa tiimissä ja projektissa just sä pääset loistamaan! Kurkkaa siis avoimet positiot meidän Työpaikat-sivulta.